Pastafjärilar med pancetta, pinjenötter och savoykål

Pastafjärilar med pancetta, pinjenötter och savoykål

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    pastafjärilar
  • 10skiva(or)
    pancetta eller bacon
  • olivolja
  • pinjenötter
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 1/4st
    savoykålhuvud
  • smör
  • 1st
    mozzarellaost
  • parmesanost
  • salt

Så lagar du

Koka upp pastavattnet. Salta i det. Tärna pancetta/bacon och bryn det lätt i olivolja. Lägg i pinjenötterna, rör så att de rostas jämnt. Tillsätt vitlöksklyftan och dra ner värmen. Koka pastan. Skär bort stocken ur savoykålsklyftan. Skiva kålbladen fint. Fräs dem en stund ihop med pancettan, pinjenötterna och vitlöken. Lägg i en rejäl klick smör, sätt lock på kastrullen och ångkoka. Skär mozzarellan i centimeterstora tärningar, riv parmesanosten. När pastan är färdigkokt, häll av den i en sil, men spara lite av vattnet. Blanda ner mozzarellan och parmesanosten i pancettan och kålen. Blanda sen i pastan ihop med ett par msk av kokvattnet. Strö parmesan över och servera.

/ Nakna kocken

Dela det här receptet med dina vänner!