Pastakuddar med ricotta, lufttorkad skinka och brynt salviasmör

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

Dessa pastakuddar är alltid ett givet val hemma hos oss vid lite festligare tillfällen. Vi föredrar att äta ett par stycken som en mellanrätt efter snacks följt av en riktigt fin köttbit.

Ingredienser

4–6 portioner

Pastadeg

  • 5 dl
    vetemjöl tipo 00
  • 3
    ägg och 1 äggula
  • 1 msk
    olivolja

Fyllning

  • 1 burk(ar)
    ricottaost, 250 g
  • 1
    liten schalottenlök
  • ca 100 g
    lufttorkad skinka (gärna en god parmaskinka)
  • ½ kruk(or)
    färsk timjan
  • 1
    ekologisk citron, zesten
  • salt, efter smak
  • nymalen svartpeppar, efter smak

Topping

  • 200 g
    smör
  • ½ knippa(or)
    färsk salvia
  • pumpakärnor
  • 1
    biscottiskorpa
  • färska salviablad

Så lagar du