Pastasallad

Pastasallad

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 4
    portioner kokt pasta, t ex skruvar (280 g)

Salladssås

  • 1
    röd lök (100 g)
  • 2krm
    salt
  • 2-3tsk
    strösocker
  • 4msk
    balsamvinäger
  • 4msk
    olivolja
  • 2msk
    hackad kapris

Grönsakerna:

  • 1ask(ar)
    coctailtomater (250 g)
  • 1knippa(or)
    ruccola, basilika eller persilja
  • 5dl
    kokta broccolibuketter

Garnering:

  • 1bit(ar)
    fetaost, ca 150 g
  • 4-5msk
    rostade pinjenötter
  • kryddgrönt

Så lagar du

1. Skala och strimla löken. Stöt ihop löken med saltet och sockret t ex i en mortel. Blanda löken med vinägern, oljan och kaprisen.

2. Dela tomaterna. Finstrimla rucolan.

3. Blanda tomaterna, rucolan och såsen i en stor skål. (Hit kan salladen förberedas)

Vänd ner pastan, kall eller varm, precis inför serveringen. Blanda i broccolin. Smaka av med salt och peppar.

Smula över osten. Garnera med pinjenötter och kryddgrönt.

Pastasallad är en populär rätt på Medelhavsinspirerande bufféer. Här är salladen fullspäckad med nyttiga vitaminer.

Dela det här receptet med dina vänner!