Pauls hummus
Publicerat:
2017-08-24Ingredienser
- 200gkikärtor, blötlagda
- 2lagerblad
- 1tskspiskummin
- salt
- vatten
- ½dltahina
- 1tskspiskummin
- 1-2vitlöksklyftor
- 1dlmajsolja
- kokvatten
- salt och svartpeppar
Så lagar du
1. Koka upp rikligt med vatten. Tillsätt blötlagda kikärtor, lagerblad och spiskummin.
2. Sjud under lock tills kikärtor är riktigt mjuka. Låt svalna. (OBS! Spara kokvätska men plocka bort lagerblad och spiskummin)
3. Mixa kikärtor med lite kokvätska, tahina, spiskummin, vitlök och matolja till en slät pure. Tillsätt kokvätska så den blir len men inte för flytande. Smaka av med salt och svartpeppar.
4. Servera med skivad gurka, klyftad tomat och pitabröd.