Pauls pizzadeg på torrt bröd
Publicerat:
2018-11-30Tillagningstid:
Paul Svensson gör pizzadeg på gammalt bröd i Maträddarna. Räkna med jäsning över natten utöver tillagningstid.
Ingredienser
12portioner
- 400gvetemjöl
- 400gbrödmjöl
- 500gvatten
- 15gjäst, färsk
- 15gsalt
- 5golivolja
Så lagar du
1. Mixa torrt bröd till brödmjöl.
2. Lös upp jästen i vatten och olivolja. Rör i vetemjöl och brödmjöl med blandare.
3. Knåda i blandare i cirka 5 minuter.
4. Tillsätt salt och knåda 1 minut till.
5. Rulla upp bullar som väger 100 g och lägg på oljad plåt. Mjöla lätt över bullarna och täck med handduk. Låt kalljäsa över natten.
6. Tag ut och rumstemperera innan utbakning.
Tips
Välj en fyllning som du gillar, gärna tomat, lök och ost, som Paul använde i Maträddarna. Toppa med färska örter innan servering.