Pauls pizzadeg på torrt bröd

Pauls pizza.

Publicerat:

Tillagningstid:

Paul Svensson gör pizzadeg på gammalt bröd i Maträddarna. Räkna med jäsning över natten utöver tillagningstid.

Ingredienser

12portioner

  • 400g
    vetemjöl
  • 400g
    brödmjöl
  • 500g
    vatten
  • 15g
    jäst, färsk
  • 15g
    salt
  • 5g
    olivolja

Så lagar du

1. Mixa torrt bröd till brödmjöl.

2. Lös upp jästen i vatten och olivolja. Rör i vetemjöl och brödmjöl med blandare.

3. Knåda i blandare i cirka 5 minuter.

4. Tillsätt salt och knåda 1 minut till.

5. Rulla upp bullar som väger 100 g och lägg på oljad plåt. Mjöla lätt över bullarna och täck med handduk. Låt kalljäsa över natten.

6. Tag ut och rumstemperera innan utbakning.

Tips

Välj en fyllning som du gillar, gärna tomat, lök och ost, som Paul använde i Maträddarna. Toppa med färska örter innan servering.

Dela det här receptet med dina vänner!