Pauls toast skagen
Publicerat:
2020-10-08Tillagningstid:
Toast ”grön skagen” med kräftkokt morot och brynt smör.
Ingredienser
2 - 2portioner
- 1dlkikärtsspad
- 2msksurkål och jos
- 1mskdijonsenap
- 3-4dlrapsolja, ej kallpressad
- 2mskpepparrot, riven
- 1kruk(or)dill
- 1literstrandkål, kokt
- 2dlstrandmålla
- 1knippa(or)ostronblad
- 4skiva(or)formbröd eller brioche
- 50gsmör
- 50gtångkaviar
Kräftkokt morot
- 1kgvit sparris
- 5stkrondillskronor
- 33clporter
- 1msksocker
- 1litervatten
- ½mskdillfrö
- 2stspäda vårmorötter
- 2mskgrovsalt
Så lagar du
Toast skagen
1. Mixa surkål, senap och kikärtspad.
2. Tillsätt olja och smaka av.
3. Rör i pepparrot och dill.
4. Blanda med strandkål, målla och ostronblad.
5. Smörstek brödet krispigt.
Servera brödet med skagen, morötter, tångkaviar och brynt smör. Toppa med strandörter.
Kräftkokt morot
1. Koka upp vatten, porter, socker, dillfrö, dillkronor och salt. Låt sjuda i 8-10 min.
2. Lyft dillen och spara till garnering.
3. Koka morot försiktigt i lagen tills mjuk (90 c i innertemp).
4. Tag upp och skär på mitten i långa slanor.
Tips
Det går att byta ut strandörterna mot lättkokt spetskål. Det går bra att använda stenbitsrom istället för tångkaviar.