Pauls toast skagen

Pauls toast skagen

Publicerat:

Tillagningstid:

Toast ”grön skagen” med kräftkokt morot och brynt smör.

Ingredienser

2 - 2portioner

  • 1dl
    kikärtsspad
  • 2msk
    surkål och jos
  • 1msk
    dijonsenap
  • 3-4dl
    rapsolja, ej kallpressad
  • 2msk
    pepparrot, riven
  • 1kruk(or)
    dill
  • 1liter
    strandkål, kokt
  • 2dl
    strandmålla
  • 1knippa(or)
    ostronblad
  • 4skiva(or)
    formbröd eller brioche
  • 50g
    smör
  • 50g
    tångkaviar

Kräftkokt morot

  • 1kg
    vit sparris
  • 5st
    krondillskronor
  • 33cl
    porter
  • 1msk
    socker
  • 1liter
    vatten
  • ½msk
    dillfrö
  • 2st
    späda vårmorötter
  • 2msk
    grovsalt

Så lagar du

Toast skagen

1. Mixa surkål, senap och kikärtspad.

2. Tillsätt olja och smaka av.

3. Rör i pepparrot och dill.

4. Blanda med strandkål, målla och ostronblad.

5. Smörstek brödet krispigt.

Servera brödet med skagen, morötter, tångkaviar och brynt smör. Toppa med strandörter.

Kräftkokt morot

1. Koka upp vatten, porter, socker, dillfrö, dillkronor och salt. Låt sjuda i 8-10 min.

2. Lyft dillen och spara till garnering.

3. Koka morot försiktigt i lagen tills mjuk (90 c i innertemp).

4. Tag upp och skär på mitten i långa slanor.

Tips

Det går att byta ut strandörterna mot lättkokt spetskål. Det går bra att använda stenbitsrom istället för tångkaviar.

Dela det här receptet med dina vänner!