Pauls vilda pizza

Tillagningstid:

Pauls vilda pizza.

Publicerat:

Tillagningstid:

Detta är pizzan som hyllar våren med sina eleganta smaker. Att göra napolitansk pizza är ett hantverk som kräver övning. Här har ni ett grundrecept som går att laborera med i takt med att man blir bättre och bättre pizzabagare. Glöm inte bort all gratis smak som finns där ute i skogsbryn och parker.

Ingredienser

4 portioner

Pizzadeg

  • 850 g
    mjöl typ00
  • 50 g
    hampamjöl
  • 25 g
    havssalt
  • ½ tsk
    jäst
  • ½ liter
    vatten, ca 20 grader
  • hampafrö och olja till kanten

Tomatsås

  • 6
    oxhjärta-tomater
  • ½ dl
    hampaolja eller rapsolja
  • 1 klyfta(or)
    vitlök
  • 1 kruk(or)
    basilika
  • 1-2 tsk
    sriracha
  • salt och svartpeppar

Myskmadra- och hampapesto

  • 1 dl
    myskmadra, plockad
  • ½ dl
    hampafrö
  • 25 g
    spenat
  • 1 dl
    lagrad hårdost, riven eller vegansk ost
  • ½ dl
    almfrukt
  • 1 klyfta(or)
    vitlök
  • rapsolja
  • salt och svartpeppar

Topping

  • 12
    mjölkört
  • 4
    tistlar
  • 200 g
    blomkålsost eller annan vegansk ost
  • 50 g
    ogrässallad, t ex löktrav, kirskål, spansk körvel

Pizzakantsdipp

  • 2
    gröna tomater
  • 50 g
    spenat
  • 10
    ramslöksblad
  • 5
    löktravsblad
  • 1 kruk(or)
    persilja
  • 2-3 dl
    iskall matolja
  • salt och svartpeppar

Så lagar du