Pav Bhaji – läcker indisk street food

Tid:

Pav Bhaji med ris, koriander och en skiva bröd på en tallrik.

Tid:

Ett kort och gott recept. Kryddsättningen fungerar och grytan görs på kort tid. Vad kan man mera begära av bra vegetarisk vardagsmat. Receptet är inskickat av Juuso Nurmi.

Ingredienser

4 portioner

  • 3
    potatisar, kokta
  • 2 dl
    blomkål, kokt
  • 1 bit(ar)
    riven ingefära, ca 5 cm
  • 1 msk
    garam masala, efter smak
  • 1 msk
    spiskummin
  • 6 klyfta(or)
    vitlök, finhackade
  • 3 dl
    vatten
  • 75 g
    smör
  • 3
    tomater, grovhackade
  • 50 g
    gröna bönor, skurna i små bitar
  • 1-3
    lökar beroende på storlek, den råhackade löken blandas i den färdiga maten
  • 2 dl
    färsk koriander, hackad
  • salt och peppar

Så lagar du