Pavlova
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
8portioner
Marängbotten
- 4stäggvitor
- ½krmsalt
- 2½ dlsocker
- 1mskMaizena
- 2tskvaniljsocker
- 1tskvitvinsvinäger
Garnering
- 2dlvispgrädde
- 1dllemoncurd
- 500ggram bär eller frukt
- pistagenötter
Så lagar du
1. Vispa äggvitor och salt till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa tills smeten är hård. Vispa sedan i Maizena, vaniljsocker och vinäger. Smörj en form cirka 24 cm i diameter. Bred ut smeten i formen. Sätt in formen i nedre delen av ugnen, sänk temperaturen till 125° C. Grädda 1 timma.
2. Stäng av ugnen och låt formen stå kvar till ugnen är kall. Marängen ska vara seg i mitten och frasig i kanten.
3. Lägg marängbotten på ett fat. Vispa grädden och blanda med lemoncurd. Garnera med bär och frukt och pistagenötter på toppen.