Pavlova

Jordgubbar, lemoncurd, ägg, bär

Ingredienser

8portioner

Marängbotten

  • 4st
    äggvitor
  • ½krm
    salt
  • dl
    socker
  • 1msk
    Maizena
  • 2tsk
    vaniljsocker
  • 1tsk
    vitvinsvinäger

Garnering

  • 2dl
    vispgrädde
  • 1dl
    lemoncurd
  • 500g
    gram bär eller frukt
  • pistagenötter

Så lagar du

1. Vispa äggvitor och salt till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa tills smeten är hård. Vispa sedan i Maizena, vaniljsocker och vinäger. Smörj en form cirka 24 cm i diameter. Bred ut smeten i formen. Sätt in formen i nedre delen av ugnen, sänk temperaturen till 125° C. Grädda 1 timma.

2. Stäng av ugnen och låt formen stå kvar till ugnen är kall. Marängen ska vara seg i mitten och frasig i kanten.

3. Lägg marängbotten på ett fat. Vispa grädden och blanda med lemoncurd. Garnera med bär och frukt och pistagenötter på toppen.

Dela det här receptet med dina vänner!