Pavlovabakelser

Pavlovabakelser

Publicerat:

Tillagningstid:

Klä på dig din läckraste stass, nu är det dags för final i Mellobaka med Daniel. Idag bakar vi festliga pavlovas för att matcha den högtidliga stämningen på. Pavlova är det optimala bakverket inför en praktfull och glittrande lördagskväll!

Ingredienser

4portioner

Maräng

  • 2
    äggvitor
  • 1 ½dl
    strösocker
  • 1 knapptsk
    majsstärkelse

Garnering

  • 3dl
    vispgrädde
  • 1burk(ar)
    lemon curd
  • färska hallon
  • färska blåbär
  • 6
    kiwifrukter
  • mynta

Så lagar du

  1. Separera äggen. Se till att ingen gula hamnar bland vitan.
  2. Börja vispa äggvitorna tills det börjar bli ett ordentligt skum och tillsätt sedan sockret, lite i taget, samt majsstärkelsen.
  3. Vispa till en glansig maräng.
  4. Spritsa ut en botten på en bakplåtspappersklädd plåt.
  5. Grädda på 150 grader i 10 minuter och sänk sedan värmen till 100 grader och grädda ytterligare 15 minuter. Låt svalna.
  6. Bred på lemon curden och spritsa vispad grädde ovanpå.
  7. Dekorera med hallon, blåbär, och skivor av kiwifrukt, samt blad av mynta.

Dela det här receptet med dina vänner!