Pecorinobollar i tomatsås

Pecorinobollar i tomatsås.

Ingredienser

4portioner

Pecorinobollar

  • ¾dl
    havregryn
  • 1 ½ dl
    vatten
  • 1tsk
    salt
  • ½tsk
    nymald svartpeppar
  • 500g
    köttfärs
  • 100g
    pecorino romano, finriven
  • 1-2dl
    hackad basilika

Tomatsås

  • 1st
    gul lök
  • 1st
    vitlöksklyfta
  • ½st
    chilifrukt
  • 1-2st
    morötter
  • 1msk
    olivolja
  • 1burk(ar)
    krossade tomater (400 g)
  • ½tsk
    salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • pasta eller ris

Så lagar du

1. Lägg havregrynen i vatten och låt svälla 10 minuter. Tillsätt salt, peppar, köttfärs, ost och basilika. Arbeta färsen en stund med träsked.

2. Gör tomatsås: Finhacka lök och vitlök. Ta bort kärnor och mellanväggar från chilin om du inte vill ha det så hett.  Finhacka chilin. Skala och tärna morötterna. Fräs alltsammans i olivolja tills löken blir mjuk. Tillsätt tomaterna, salt och peppar och låt sjuda minst 10 minuter.

3. Forma 16 köttbollar. Lägg ner dem i tomatsåsen och låt sjuda 8–10 minuter under lock. Servera köttbollarna till pasta eller ris.

Dela det här receptet med dina vänner!