Pelargonkakor

Pelargon- och syltkakor.

Ingredienser

  • 200g
    smör
  • 1dl
    socker
  • 4 ½dl
    vetemjöl
  • ½tsk
    salt
  • ca 10st
    pelargonblad, t ex ”Doktor Westerlund”
  • 2msk
    strösocker
  • 3msk
    hallonsylt

Så lagar du

1. Hacka 4–5 pelargonblad fint. Arbeta ihop smör, socker, vetemjöl, hackade pelargonblad och salt till en deg.

2. Låt degen vila i kyl cirka 30 minuter. Rulla sedan ut degen till cirka 4 cm tjocka rullar.

3. För pelargonbrysselkex – hacka resten av pelargonbladen och blanda med 2 msk strösocker.

4. Rulla rullen i blandningen och skär sedan i cirka 1 cm tjocka skivor. Lägg på smord plåt och grädda i mitten av ugnen på 175 grader cirka 8 minuter.

5. För syltkakor – skär rullen i cirka 1 cm tjocka skivor och lägg sedan på smord plåt. Pressa en grop i mitten av varje kaka och lägg i en klick hallonsylt. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader cirka 8 minuter.

Dela det här receptet med dina vänner!