Pelargonkakor
Ingredienser
- 200gsmör
- 1dlsocker
- 4 ½dlvetemjöl
- ½tsksalt
- ca 10stpelargonblad, t ex ”Doktor Westerlund”
- 2mskströsocker
- 3mskhallonsylt
Så lagar du
1. Hacka 4–5 pelargonblad fint. Arbeta ihop smör, socker, vetemjöl, hackade pelargonblad och salt till en deg.
2. Låt degen vila i kyl cirka 30 minuter. Rulla sedan ut degen till cirka 4 cm tjocka rullar.
3. För pelargonbrysselkex – hacka resten av pelargonbladen och blanda med 2 msk strösocker.
4. Rulla rullen i blandningen och skär sedan i cirka 1 cm tjocka skivor. Lägg på smord plåt och grädda i mitten av ugnen på 175 grader cirka 8 minuter.
5. För syltkakor – skär rullen i cirka 1 cm tjocka skivor och lägg sedan på smord plåt. Pressa en grop i mitten av varje kaka och lägg i en klick hallonsylt. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader cirka 8 minuter.