Pelargonkyckling med potatisgnocchi

Pelargonkyckling med potatisgnocchi

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    stora majskycklingbröst
  • 8-10st
    blad av en "Doktor Westerlunds"-pelargon
  • 4dl
    vitt torrt vin
  • 4dl
    vatten
  • 50g
    smör
  • 2st
    små gula lökar
  • ½klyfta(or)
    klyfta vitlök eller några späda blad av vitlöksblasten
  • ½dl
    olivolja
  • salt och peppar

Så lagar du

Fräs kycklingbrösten i olivoljan tillsammans med vitlöken och den gula löken som skall finhackas först. Lägg i hälften av pelargonbladen och tillsätt det vita vinet.

Tillsätt ca 4 dl vatten.

Salta och peppra.

Låt kycklingen puttra under lock tills den är mör och fin.

Sila av buljongen och mixa den med smöret så att den blir ljus och skummig.

Hacka ner resterande pelargonblad och häll såsen och de hackade bladen tillbaka i en gryta.

Tillsätt gnocchi i grytan och koka tills gnocchin flyter upp till ytan.

Lägg tillbaka kycklingen i såsen.

Smaka av med ev mer salt och peppar.

Servera genast tillsammans med bröd och en sallad.

Dela det här receptet med dina vänner!