Pelargonkyckling med potatisgnocchi
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 4ststora majskycklingbröst
- 8-10stblad av en "Doktor Westerlunds"-pelargon
- 4dlvitt torrt vin
- 4dlvatten
- 50gsmör
- 2stsmå gula lökar
- ½klyfta(or)klyfta vitlök eller några späda blad av vitlöksblasten
- ½dlolivolja
- salt och peppar
Så lagar du
Fräs kycklingbrösten i olivoljan tillsammans med vitlöken och den gula löken som skall finhackas först. Lägg i hälften av pelargonbladen och tillsätt det vita vinet.
Tillsätt ca 4 dl vatten.
Salta och peppra.
Låt kycklingen puttra under lock tills den är mör och fin.
Sila av buljongen och mixa den med smöret så att den blir ljus och skummig.
Hacka ner resterande pelargonblad och häll såsen och de hackade bladen tillbaka i en gryta.
Tillsätt gnocchi i grytan och koka tills gnocchin flyter upp till ytan.
Lägg tillbaka kycklingen i såsen.
Smaka av med ev mer salt och peppar.
Servera genast tillsammans med bröd och en sallad.