Pensionat Styrsö Skärets gratinerade havskräftor

Ingredienser

4portioner

10 st havskräftor, råa kluvna o sköljda

    Örtsmör:

    • 200 g
      smält smör

    Örter - total mängd ca 100 gr

      dill

        timjan

          oregano

            vitlök

              citron cest

                salt och peppar efter smak

                  Salladen:

                  • 200 g
                    kantareller
                  • 20 st
                    rensade bondbönor
                  • 2st
                    klyftade äpplen
                  • 1st
                    hyvlad fänkål
                  • 100 g
                    brytbönor lätt förvälda i saltat vatten

                  Så lagar du

                  Mixa ner örterna och vitlöken i det smälta smöret tillsätt citron cesten och salt och peppar. Häll sedan örtsmöret över de kluvna havskräftorna och gratinera i ugnen i 5 min 250 grader. Om kokta kräftor används så ca 2-2.5 minuter (minska då också saltmängden på allt i receptet).

                  Samtidigt bryner man sallads grönsakerna snabbt i ett stekjärn hög värme kort tid så behåller grönsakerna sin spänst och färg.

                  Sen är de bara att bygga upp rätten, varva gärna gräftorna och grönsakerna för att ge det ett ustikt utseende. Garnera med vad trädgården eller balkonglådan har att erbjuda. Vi använde vildkrasse, gurkört samt salvia skott

                  Dela det här receptet med dina vänner!