Ingredienser
4portioner
10 st havskräftor, råa kluvna o sköljda
Örtsmör:
- 200 gsmält smör
Örter - total mängd ca 100 gr
dill
timjan
oregano
vitlök
citron cest
salt och peppar efter smak
Salladen:
- 200 gkantareller
- 20 strensade bondbönor
- 2stklyftade äpplen
- 1sthyvlad fänkål
- 100 gbrytbönor lätt förvälda i saltat vatten
Så lagar du
Mixa ner örterna och vitlöken i det smälta smöret tillsätt citron cesten och salt och peppar. Häll sedan örtsmöret över de kluvna havskräftorna och gratinera i ugnen i 5 min 250 grader. Om kokta kräftor används så ca 2-2.5 minuter (minska då också saltmängden på allt i receptet).
Samtidigt bryner man sallads grönsakerna snabbt i ett stekjärn hög värme kort tid så behåller grönsakerna sin spänst och färg.
Sen är de bara att bygga upp rätten, varva gärna gräftorna och grönsakerna för att ge det ett ustikt utseende. Garnera med vad trädgården eller balkonglådan har att erbjuda. Vi använde vildkrasse, gurkört samt salvia skott