Pepparbiff flambé

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Pepparbiff flambé

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Cognacsflamberad ryggbiff i sällskap med Burträskmajonäs, betor och pommes frites. En rätt som länge funnits på sommarrestaurangens meny utan att någon gäst beställt den. Tills en dag…

Ingredienser

4 portioner

Biff

  • Ryggbiff ca 3 cm tjock, gärna med fettkappa, räkna ca 100–150 g per person
  • olja och smör till stekning
  • 1 msk
    svartpepparkorn, hela
  • 1 msk
    vitpepparkorn, hela
  • 5 cl
    cognac/brandy till flambering

Pommes frites

  • 4-6 st
    potatisar, stora av fast sort i stavar
  • 2 liter
    frityrolja

Smörslungade betor

  • 2 st
    gulbetor, slantade och kokta
  • 2 st
    polkabetor, slantade och kokta
  • 1 msk
    bladpersilja, grovhackad
  • 1 msk
    körvelblad
  • 1 msk
    smör
  • salt och peppar

Burträskmajjo

  • 6 msk
    majonnäs
  • 4 msk
    crème fraiche
  • 50 g
    Västerbottenost, finriven
  • 1/3 tsk
    cayennepeppar
  • salt och peppar efter smak

Så lagar du