Pepparbondens Mapo Tofu

Tillagningstid:

Pepparbondens Mapo Tofu

Publicerat:

Tillagningstid:

Mapo Tofu eller Koppärriga gummans tofu är ett av Kinas mest älskade maträtter. Enligt historien reste en koppärrig dam in till stan från landsbygden för att försörja sig, men hon hade svårt att hitta jobb, kanske på grund av sitt utseende. Men när hon började laga mat, blev alla hänförda, framförallt över hennes underbara tofu med mycket chili och sichuanpeppar.

Ingredienser

2 portioner

  • 500 g
    tofu (inte silkestofu, utan välj en lite fastare sort)
  • 50-100 g
    fläskfärs
  • 2 st
    salladslökar
  • 2-3 cm
    färsk ingefära
  • 2 klyfta(or)
    vitlök
  • 2 msk
    soja
  • 2-3 tsk
    chilipasta (sambal oelek el likn.)
  • 2 msk
    olja av neutral smak
  • 1 tsk
    sesamolja
  • 2 tsk
    majsstärkelse utrört i 4 teskedar kallt vatten
  • 1 tsk
    sichuanpeppar (man använder frökapslarna, de svarta fröna kan du strunta i)
  • salt

Så lagar du