Pepparkaksdeg

Pepparkaksdeg

Publicerat:

Tillagningstid:

Här hittar du ett klassiskt recept på julens favoriter – pepparkakor. Som alltid när det gäller bakning blir resultatet bäst, och likadant varje gång, om du använder hushållsvåg när du mäter upp ingredienserna.

Ingredienser

  • 210g
    strösocker
  • 100g
    smör
  • 1st
    ägg
  • 1dl
    mörk sirap
  • ½dl
    mjölk
  • 5g
    bikarbonat
  • 4g
    kanel
  • 2g
    salt
  • 2g
    mald ingefära
  • 2g
    mald nejlika
  • 3g
    kardemumma
  • 480g
    vetemjöl

Så lagar du

1. Smält smöret i en kastrull tillsammans med kanel, ingefära, nejlika, kardemumma och låt det stå i ca 30 minuter.

2. Blanda sedan alla övriga ingredienser tillsammans med kryddorna och smöret och knåda dem till en deg. Låt degen ligga i kylen, helst minst 20 timmar.

3. Kavla ut degen till önskad tjocklek och stansa ut med form eller skär med kniv de önskade former på pepparkakan. Grädda dem i ugnen på 175 grader i ca 10–15 minuter.

Dela det här receptet med dina vänner!