Pepparkakskladdkaka med lingongrädde

Pepparkakskladdkaka med lingongrädde

Publicerat:

Tillagningstid:

En otroligt lättbakad kaka, du rör bara ihop den i en kastrull. Kakan är helt glutenfri.

Ingredienser

10 - 12portioner

  • 100g
    smör
  • 185g
    mörk choklad
  • 1msk
    pepparkakskrydda
  • 2dl
    strösocker
  • 4
    ägg

Tillbehör

  • florsocker
  • vispgrädde
  • ev. lingon

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, 20–23 cm i diameter.
  3. Smält smöret i en 2-literskastrull.
  4. Ta från värmen och tillsätt chokladen i bitar, rör tills den har smält.
  5. Tillsätt sockret och pepparkakskryddorna, vispa ner äggen ett i taget. Rör till en jämn smet.
  6. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen ca 12–15 minuter tills den stannat. I liten form kan tiden bli något längre.
  7. Ta ut och låt svalna, förvara sedan i kylskåp.
  8. Pudra eventuellt på lite florsocker. Servera med lättvispad grädde eventuellt med lite lingon i.

Dela det här receptet med dina vänner!