Pepparrotskött med kokt potatis

Pepparrotskött med kokt potatis.

Publicerat:

Tillagningstid:

Tareq Taylors smakrika kalvrätt från Trädgårdstider.

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    kalvbringa
  • 2liter
    vatten
  • 1
    lök, gul
  • 2
    morötter
  • 100g
    palsternacka
  • 100g
    rotselleri
  • 5
    lagerblad
  • 2dl
    vispgrädde
  • ca 2tsk
    ättika, 12 %
  • ca 2tsk
    strösocker
  • 3msk
    smör
  • 3msk
    vetemjöl
  • 1-2dl
    pepparrot, fint riven
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Skär kalvbogen i 5 x 5 cm stora bitar. Lägg i en kastrull och häll på kallt vatten så att det täcker med råge.

2. Skala löken och lägg i kastrullen. Koka upp och skumma av.

3. Lägg i lagerblad. Låt koka tills köttet börjar bli mört, ca 1 timme.

4. Skala och dela morötter, palsternacka och rotselleri i fina grytbitar. Lägg i kastrullen och koka tills köttet är mjukt – det tar ca 45 minuter. Tiden beror lite på köttets kvalitet.

5. Lyft upp köttet och grönsakerna och sila buljongen. Tillsätt grädde, ättika, salt och socker. Smaka av tills du har hittat rätt balans.

6. I en ny kastrull, smält smör och vetemjöl samman. Häll i den varma smaksatta buljongen lite i taget och koka samman till en slät och fin sås.

7. Lägg i kött och rotfrukter och rör till sist ner pepparroten.

8. Smaka av med lite salt och peppar. Servera med nykokt potatis

Dela det här receptet med dina vänner!