Pepparrotssås

Pepparrotssås

    Publicerat:

    Tillagningstid:

    Denna sås passar inte bara till oxbringa utan också till knaperstekt fläsk, kyckling eller varför inte testa till en pocherad torsk.

    Ingredienser

    • 3dl
      vispgrädde (går att ersätta med laktosfri grädde)
    • ½-1dl
      köttfond
    • 3msk
      beurre manié (blanda 3 msk mjöl med 3 msk smält smör – går att ersätta med majsstärkelse om du vill göra en glutenfri sås)
    • 2-3dl
      färsk pepparrot, riven
    • salt, peppar och farinsocker, att smaka av med

    Så lagar du

    1. Börja med att förbereda din fond.
    2. Koka upp grädden tillsammans med fonden i en kastrull.
    3. Tillsätt pepparroten. Låt koka på medeltemperatur i 5 minuter så att pepparroten kokar ur i såsen.
    4. Vispa ner beurre manié (smör och mjöl) och koka såsen tills den tjocknar. Låt sedan såsen sjuda 10 minuter. Rör då och då.
    5. Smaka av och krydda med salt och peppar och farinsocker.

    Dela det här receptet med dina vänner!