Perfekta pitabröd

Pitabröd.

Publicerat:

Tillagningstid:

Pitabröd som är nygräddade och så där härligt mjuka är något man måste få uppleva! Därför tog jag fram detta recept på ett pitabröd som blir så där perfekt! Så baka dina egna pitabröd redan idag och bjud dina nära och kära.

Ingredienser

11portioner

  • 616g
    mjöl (vanligt mjöl)
  • 350g
    vatten
  • 10g
    socker
  • 25g
    färsk jäst
  • 20g
    olja
  • 8g
    salt

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på max antal grader (använd gärna ett bakstål för bästa resultat).
  2. Blanda socker, jäst, vetemjöl och vatten på låg fart i en degblandare i 5 min.
  3. Tillsätt matoljan och blanda vidare i 3 min (helt okej om degen inte går helt ihop).
  4. Tillsätt saltet och blanda ytterligare i 2 min (degen ska nu ha gått ihop).
  5. Låt degen vila 1 timme (bulkjäsning).
  6. Kubba upp (dela) degen i 90 grams-bitar och rundriv.
  7. Låt bollarna jäsa till dubbel storlek.
  8. Forma bröden till önskad storlek (10-12 cm i diameter) och baka direkt i en väldigt varm ugn (250-300 grader) 2 min på varje sida. Bröden ska puffa upp.

Dela det här receptet med dina vänner!