Perfekta sconesen

Perfekta sconesen

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

beräknat på cirka 30 bullar beroende på storlek

  • 8dl
    vetemjöl
  • 5tsk
    bakpulver
  • 1tsk
    salt
  • 1tsk
    socker
  • 100g
    rumstempererat smör
  • 2dl
    mjölk
  • 2dl
    grädde

hela linfrön

    pumpafrön

      Så lagar du

      Sätt ugnen på 225 grader.

      Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker så att det blir jämt fördelat. Fördela smöret jämt i mjölet. Använd gärna fingrarna. Det är viktigt att smöret är mjukt. Värm det gärna i mikrovågsugnen i några sekunder, men se till att det inte smälter.

      Tillsätt mjölk och grädde. Rör ihop till en deg. Rulla till små bullar. Ha lite mjöl på händerna om det är för klibbigt. Rulla sconesen över lin- och pumpa frön. Det är viktigt att en färdig bulle rullas direkt i fröna, annars fastnar de inte.

      Lägg sconesen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i sexton minuter.

      Servera tillsammans med en klick vispad crème fraîche och lemon curd.

      <b>Tips:</b> Receptet är beräknat på fyra normalstora "sconeskakor" om du föredrar det framför mindre bullar.

      Dela det här receptet med dina vänner!