Perkedel jagung – Indonesiska majsfritters med rissallad

Tillagningstid:

Perkedel jagung – Indonesiska majsfritters med rissallad.

Publicerat:

Tillagningstid:

Favoriten för både stora och små!

Ingredienser

6–8 portioner

Majsfritters

  • 500 g
    fryst majs
  • 2
    salladslökar eller 1 rödlök
  • 2
    selleristjälkar
  • 1 dl
    rismjöl
  • 2 klyfta(or)
    vitlök
  • 2
    ägg
  • salt och peppar
  • olja till stekning

Rissallad

  • 2 dl
    råris
  • 4
    ananasringar på burk, eller färsk ananas
  • 2
    salladslökar eller 1 rödlök
  • 1 dl
    jordnötter, grovhackade
  • 1
    röd paprika
  • 1 näve
    sockerärtor eller 2 dl kokta gröna ärtor
  • 2
    selleristjälkar

Dressing

  • 1
    apelsin, finrivet skal och saft
  • 2 msk
    japansk soja
  • 2 tsk
    sesamolja
  • 2 msk
    vinäger eller saften från 1 lime
  • 1 klyfta(or)
    vitlök, pressad
  • 1 msk
    chilisås (tex sriracha, kan ersättas med mild chilisås) eller 1 tsk chiliflakes

Till servering

  • majsfritters
  • sötsur sås

Så lagar du