Perkedel jagung – Indonesiska majsfritters med rissallad
Tillagningstid:
Publicerat:
2020-10-23Tillagningstid:
Favoriten för både stora och små!
Ingredienser
6–8 portioner
Majsfritters
- 500 gfryst majs
- 2salladslökar eller 1 rödlök
- 2selleristjälkar
- 1 dlrismjöl
- 2 klyfta(or)vitlök
- 2ägg
- salt och peppar
- olja till stekning
Rissallad
- 2 dlråris
- 4ananasringar på burk, eller färsk ananas
- 2salladslökar eller 1 rödlök
- 1 dljordnötter, grovhackade
- 1röd paprika
- 1 nävesockerärtor eller 2 dl kokta gröna ärtor
- 2selleristjälkar
Dressing
- 1apelsin, finrivet skal och saft
- 2 mskjapansk soja
- 2 tsksesamolja
- 2 mskvinäger eller saften från 1 lime
- 1 klyfta(or)vitlök, pressad
- 1 mskchilisås (tex sriracha, kan ersättas med mild chilisås) eller 1 tsk chiliflakes
Till servering
- majsfritters
- sötsur sås
Så lagar du
Majsfritters
1. Tina upp majskornen och låt rinna av i en sil. Hacka lök och selleri fint.
2. Lägg hälften av majskornen i en mixer och mixa släta. Blanda sedan ihop den mixade majsen med hela majskorn och resterande ingredienser.
3. Forma biffar och stek i olja, ca 3-4 min på varje sida. Låt rinna av på papper och servera med rissallad.
Rissallad
1. Koka 2 dl råris och låt kallna.
2. Blanda ihop ingredienserna till dressingen och låt stå och gotta till sig.
3. Hacka alla grönsaker grovt, hacka ananas i tärningar, hacka jordnötter grovt. Lägg alla grönsaker, riset, jordnötter och ananas i en bunke. Häll över dressingen och blanda.