Perkedel jagung – Indonesiska majsfritters med rissallad

Perkedel jagung – Indonesiska majsfritters med rissallad.

Publicerat:

Tillagningstid:

Favoriten för både stora och små!

Ingredienser

6 - 8portioner

Majsfritters

  • 500g
    fryst majs
  • 2
    salladslökar eller 1 rödlök
  • 2
    selleristjälkar
  • 1dl
    rismjöl
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 2
    ägg
  • salt och peppar
  • olja till stekning

Rissallad

  • 2dl
    råris
  • 4
    ananasringar på burk, eller färsk ananas
  • 2
    salladslökar eller 1 rödlök
  • 1dl
    jordnötter, grovhackade
  • 1
    röd paprika
  • 1 näve
    sockerärtor eller 2 dl kokta gröna ärtor
  • 2
    selleristjälkar

Dressing

  • 1
    apelsin, finrivet skal och saft
  • 2msk
    japansk soja
  • 2tsk
    sesamolja
  • 2msk
    vinäger eller saften från 1 lime
  • 1klyfta(or)
    vitlök, pressad
  • 1msk
    chilisås (tex sriracha, kan ersättas med mild chilisås) eller 1 tsk chiliflakes

Till servering

  • majsfritters
  • sötsur sås

Så lagar du

Majsfritters

1. Tina upp majskornen och låt rinna av i en sil. Hacka lök och selleri fint.

2. Lägg hälften av majskornen i en mixer och mixa släta. Blanda sedan ihop den mixade majsen med hela majskorn och resterande ingredienser.

3. Forma biffar och stek i olja, ca 3-4 min på varje sida. Låt rinna av på papper och servera med rissallad.

Rissallad

1. Koka 2 dl råris och låt kallna.

2. Blanda ihop ingredienserna till dressingen och låt stå och gotta till sig.

3. Hacka alla grönsaker grovt, hacka ananas i tärningar, hacka jordnötter grovt. Lägg alla grönsaker, riset, jordnötter och ananas i en bunke. Häll över dressingen och blanda.

Dela det här receptet med dina vänner!