Persiskt ris tahdig

Tid:

Persiskt ris tahdig.

Tid:

Ställ fram en saffransdoftande, knaperstekt tahdig på bordet och festmiddagen är perfekt! Det kräver lite omsorg för att bli perfekt och du tjänar på att satsa på ett riktigt bra ris och gott om tid när du sköljer riset. Pynta med bär, nötter och mynta och håva in komplimangerna runt bordet.

Ingredienser

6–8 portioner

  • 8 dl
    basmatiris
  • 2 tsk
    salt till kokvattnet
  • 50 g
    smör
  • 2 msk
    rapsolja eller annan neutral olja
  • 1
    nypa saffranstrådar eller ½ g saffran
  • 2 msk
    matyoghurt, rågade

Garnering

  • ½ dl
    berberi, torkade körsbär eller tranbär
  • 1 msk
    smör
  • ½ dl
    pistagenötter, rostade
  • några blad mynta

Så lagar du