Peruansk quinoapaj

Peruansk quinoapaj.

Publicerat:

Tillagningstid:

Matigt och gott med quinoa, potatis och skinka nästan som en paj fast utan pajdeg. Helt glutenfri och laktosfri.

Ingredienser

6portioner

  • 3dl
    quinoa, 250 g
  • 6dl
    vatten
  • 3
    potatisar
  • ½dl
    olja
  • tsk
    salt
  • svartpeppar
  • 1
    röd paprika
  • 200g
    lagrad ost, riven
  • 120g
    rimmad, kokt skinka
  • 5
    ägg
  • några blad
    spenat
  • 2
    broccoli

Dressing

  • 1msk
    rödvinsvinäger
  • 3msk
    olja
  • 2tsk
    ingefära, finriven
  • 2krm
    salt
  • 1krm
    svartpeppar, nymalen
  • 1dl
    jordnötter, hackade

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Skölj quinoan flera gånger i kallt vatten. Koka upp vattnet och häll i quinoa. Koka ca 15 minuter. Låt ånga av och svalna.

3. Skala och skiva potatisarna tunt. Stek dem mjuka i oljan. Lyft sedan upp dem till ett fat. Salta ca ½ tsk.

4. Skär av broccolistjälkarna och skala dem. Tärna dem fint. Strimla paprikan. Fräs alltsammans tills paprikan mjuknar. Lyft upp paprikabitarna. Blanda ner broccolibitarna och hälften av osten i quinoa tillsammans med 1 tsk salt och nymald svartpeppar.

5. Olja in en ugnsform mycket väl. Lägg i bitar av paprikan i botten på formen. Blanda ner äggen i quinoan. Fördela ett lager quinoa i formen. Lägg gärna på spenatblad. Dela upp den sparade osten i tre delar: Lägg på 1/3 av osten sedan potatisen, 1/3 av osten och sedan skinkskivorna och sedan resten av osten. Fördela quinoa över och tryck sedan ner resten av paprikabitarna.

6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.

7. Skär pajen i bitar och servera med broccoli.

Ingefärsdoftande broccoli

1. Dela broccolin i buketter. Koka dem i saltat vatten ca 3 minuter.

2. Blanda vinäger, olja och riven ingefära, salt och peppar till en dressing.

3. Häll det över de nykokta broccolibuketterna och strö sedan på jordnötterna.

Dela det här receptet med dina vänner!