Pesto på basilika och grönkål med brödsmulor

Fyra pesto mackor och topping med basilika.

Publicerat:

Tillagningstid:

Pesto är bra till allt, till fisk, till pasta, till en härlig macka eller som dressing. Här är ett enkelt och lite billigare recept med grönkål och brödsmulor.

Ingredienser

4portioner

  • 2dl
    grönkål, finhackad
  • 1dl
    basilika
  • 1dl
    ströbröd eller gammalt bröd
  • 1dl
    ost, riven och lagrad
  • 2klyfta(or)
    vitlök, skalade och rivna
  • ½dl
    vatten
  • 1dl
    olivolja
  • 1nypa(or)
    salt

Så lagar du

1. Mixa alla ingredienser utom olivoljan tills du får din pesto så grov eller krämig som du vill ha den.

2. Rör ner olivolja tills du får den konsistens du vill ha, tjockare eller lösare.

3. Smaka av med salt.

4. Förvara peston i frysen eller i en burk i kylen. Har du den i kylen så se till att ytan alltid är täckt med olivolja, så håller den väldigt länge.

Tips

Mixa aldrig olivolja! Första gången jag gjorde en majonnäs använde jag en mixer och olivolja. Den blev magiskt fin men smakade fruktansvärt illa! Bittert så det skrek om det. För att i oliver finns ett ämne som smakar bittert, som ger oliver dess karaktär. Bra så, men när man mixar den så slås dessa ämnen itu och bitterheten förstärks tusenfalt – vilket fördärv!

Dela det här receptet med dina vänner!