Pestobakade laxkuber

Råvaror på träbricka

Publicerat:

Tillagningstid:

Pesto är en perfekt kryddning till det mesta, extra gott blir det till lax.

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    kruka basilika
  • 50g
    rostade pinjenötter
  • 1st
    vitlöksklyfta - pressad
  • 100g
    nyriven parmesan
  • 2dl
    olivolja
  • 400g
    lax skuren i kuber ca 2X2 cm.

Så lagar du

1. Kör basilika och pinjenötter i en mixer. Lägg i vitlök och sen oljan. Tillsätt sist den rivna parmesanosten, och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

2. Sätt ugnen på 175°, salta på laxen, vänd sedan ihop lax o pesto och baka i ugnen ca 6 - 8 minuter beroende på hur genomstekt man önskar laxen.

Dela det här receptet med dina vänner!