Pestocheesecake med paprikamarmelad

Pestocheesecake med paprikamarmelad

Ingredienser

4portioner

Pestocheesecake

  • 50g
    smör
  • 100 g
    Bretonkex
  • 1tsk
    vallmofrön
  • 1 tsk
    sesamfrön
  • st
    gelatinblad
  • 200g
    philadelphiaost
  • 20st
    finhackade basilikablad
  • 2msk
    finhackade pinjenötter
  • 2-3 msk
    riven parmesan
  • 2msk
    olivolja
  • 1dl
    grädde

Paprikamarmelad

  • 3st
    röda paprikor
  • 1-2st
    färska röda chilifrukter
  • dl
    vatten
  • dl
    strösocker
  • ½st
    citron, saft och zest
  • 1msk
    honung

Så lagar du

1. Smält smöret. Smula kexen fint och blanda ner dom i smöret tillsammans med vallmofrön och sesamfrön. Pressa ner några matskedar i botten av varje glas och ställ kallt.

2. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten.

3. Blanda philadelphiaost med finhackade basilikaplad, pinjenötter, parmesan och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

4. Värm grädden. Krama ur gelatinbladet och smält I den varma grädden. Låt svalna något och vänd ner i krämen.

5. Häll eller spritsa blandningen över kexen. Bred den jämnt. Låt stå kallt i ca 1 - 2 timmar. Garnera med marmeladen.

6. Kärna ur paprikorna och chilifrukterna och skär dom i bitar. Lägg dom i en kastrull och koka dom i vattnet i ca 15 minuter.

7. Mixa till en slät puré med en stavmixer och tillsätt socker, citronsaft och salt. Låt koka i ca 20 minuter tills du har en någorlunda tjock marmelad som håller för marmeladprov. Rör ner honungen.

8. Lägg upp i små glasburkar och låt svalna.

Dela det här receptet med dina vänner!