Pestostekt kyckling med norrländsk ”risotto”

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

En härlig korngrynsrätt som bjöds på Kukkolaforsens värdshus i Tornedalen, har inspirerat till denna svenska variant på risotto. Fin kyckling stekt med pesto under skinnet blir utmärkt sällskap.

Ingredienser

4 portioner

  • 4 st
    bröst eller lårklubbor av majskyckling med skinn
  • 1 tsk
    salt
  • 1 krm
    nymalen svartpeppar

Pesto

  • 1 kruk(or)
    basilika
  • 1 klyfta(or)
    vitlök
  • 25 g
    sötmandel
  • 1 dl
    finriven parmesanost
  • 1/2 dl
    olivolja

Norrländsk ”risotto”

  • 3 dl
    korngryn eller matvete
  • grönsaksbuljong från tärning
  • 2 msk
    smör
  • en rejäl näve ruccola
  • 2 st
    tomater
  • 1 dl
    finriven parmesan eller annan smakrik ost
  • 1 dl
    frysta lingon, tinade
  • (salt och peppar)

Så lagar du