Petit chou

Petit chou

Publicerat:

Tillagningstid:

Receptet ger dig ca 20 st franska delikatesser.

Ingredienser

  • 3dl
    vatten
  • 100g
    smör
  • 2dl
    vetemjöl (120 g)
  • 3st
    ägg

Fyllning

  • 3dl
    vispgrädde
  • 1msk
    florsocker
  • 2msk
    Cointreau
  • ev. jordgubbar eller andra bär

Så lagar du

  1.  Sätt ugnen på 200°. Koka upp vatten och smör i en kastrull så att smöret smälter helt. Vispa i mjöl och vispa tills smeten släpper botten.
  2.  Låt smeten svalna något och vispa ner ett ägg i taget.
  3.  Gör i ordning en spritspåse försedd med tandad tyll och lägg smeten i spritspåsen.
  4.  Spritsa ut petit chouer på en plåt med bakplåtspapper.
  5.  Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills petit chouerna känns lätta och luftiga. Låt dem svalna på galler.
  6.  Skär ett lock på varje petit chou och fyll dem strax före serveringen med vispad grädde smaksatt med socker och Cointreau. Garnera med jordgubbar eller andra bär.

Dela det här receptet med dina vänner!