Petit fours med olika fyllningar

Petit fours med olika fyllningar

Publicerat:

Jesper Långström bjuder på petit fours med fem olika fyllningar: halloncurd, citroncurd, apelsincurd, pannacotta och chokladpannacotta. Tillagningstiden är mellan 1–2 timmar och beror på vilken typ av petit four som du vill laga. Antalet portioner är beroende av hur stora formar du använder.

Ingredienser

Sockerdeg

  • 100 g
    normalsaltat smör (rumstempererat)
  • 100 g
    florsocker
  • 200 g
    vetemjöl
  • 1
    ägg
  • 1 krm
    salt

Halloncurd

  • 135 g
    hallonpuré (mixa och passera hallon)
  • 1 tsk
    pressad citronsaft
  • 2
    äggulor
  • 1
    ägg
  • 40 g
    strösocker
  • 2 g
    gelatinblad
  • 50 g
    smör (rumsvarmt)

Citroncurd

  • 115 g
    strösocker
  • 2
    ägg
  • 60 g
    pressad citronsaft
  • 75 g
    rumstempererat smör
  • 2 g
    gelatinblad

Apelsincurd

  • 1 dl
    pressad och nerkokt apelsinsaft (från 2 dl)
  • 40 g
    strösocker
  • 2
    äggulor
  • 63 g
    smör
  • 2 g
    gelatinblad

Pannacotta

  • 200 g
    grädde
  • 12 g
    socker
  • ca 2 cm
    vaniljstång
  • 2 g
    gelatinblad

Chokladpannacotta

  • 200 g
    grädde
  • 25 g
    mörk choklad
  • 1 g
    gelatinblad

Mörk glaseringsgelé

  • 75 g
    vatten
  • 150 g
    socker
  • 150 g
    glykos
  • 12 g
    gelatinblad
  • 100 g
    kondenserad mjölk
  • 150 g
    mörk choklad cirka 65 % (finhackad)

Så lagar du