Piadina med getost och hjortronsylt
![Piadina](/recept/_next/image?url=http%3A%2F%2Fdrupal.internal%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fstyles%2Frecipe_image%2Finternal%2Fimages%2F30675278.jpg%3Fh%3D590177fc%26itok%3DIixY-1oG&w=3840&q=100)
Publicerat:
2021-03-25Tillagningstid:
Det låter kanske lite konstigt med salami, getost och hjortronsylt, men det är en jättegod kombo! Piadina är tunt, mjukt italienskt tunnbröd finns i välsorterade livsmedelsbutiker. Du kan servera i snibbar som förrätt, som drinktilltugg eller som huvudrätt om du serverar den hel.
Ingredienser
18portioner
- 2stpiadina
- 50gnaturell färskost
- 50gitaliensk mild salami, t ex Felino eller Classico, i tunna skivor
- 2skiva(or)chèvrerulle (ca 20g)
- 2mskpinjenötter (20g)
- ca 10grucolasallad
- 4-6mskhjortronsylt
Så lagar du
- Sätt ugnen på 230°.
- Bred tunt med färskost på bröden.
- Lägg på salamiskivor och smula över getosten.
- Strö över pinjenötterna. Grädda i 7–8 minuter strax över mitten i ugnen.
- Ta ut bröden och fördela över hjortronsylt i små klickar och strö över rucolablad.
Tips
Piadina brukar hittas i kyldisken, precis som smördeg.
Om du inte har piadina kan du använda t ex tortillabröd, färdiga pizzabottnar, mjukt tunnbröd eller libabröd.