Piadina, italienskt tunnbröd, med skinka och pesto

Piadino med skinka och pesto.

Publicerat:

Tillagningstid:

De här italienska mackorna kan fyllas med vad du vill, sött eller salt. Prova att blanda örter i degen för att få en kryddig piadina.

Ingredienser

1portioner

  • 1knippa(or)
    basilika
  • 1 storklyfta(or)
    vitlök
  • 60g
    pinjenötter
  • 100g
    lagrad hårdost, riven
  • olivolja
  • 1knippa(or)
    sparris, rensad
  • 1
    piadinabröd, eller mjukt tunnbröd
  • mortadella, parmaskinka eller bresaola
  • 1
    mozzarella
  • 1 stor
    tomat

Så lagar du

1. Hacka basilika, vitlök och pinjenötter fint.

2. Lägg i en skål och fyll på med riven ost och en rejäl skvätt olivolja.

3. Skvätt olivolja över sparrisen och krydda med salt och peppar.

4. Grilla eller stek i några minuter tills de är precis tillagade.

5. Bred ut peston på brödet, lägg på skinka, mozzarella och skivad tomat.

6. Lägg på sparris och lite mer pesto. Vik över resten av brödet (eller lägg på ett till bröd) och tryck ihop försiktigt.

7. Grilla eller stek i någon minut på varje sida, så att det precis får färg och mozzarellan börjar smälta.

8. Servera med extra pesto.

Tips

Pesto kan aanvändas som pålägg, pastasås eller för att gratinera fisk eller kött i ugn. Det går bra att frysa pesto.

Dela det här receptet med dina vänner!