Picklad kålrabbi

En glasburk med picklade kålrabi, recept av Johanna Westman.

Publicerat:

Tillagningstid:

En klassisk svensk 1-2-3 lag är utmärkt att lägga in säsongens grönsaker i. De picklade grönsakerna kan sedan piffa upp rätter som behöver lite syra. Picklad kålrabbi passar fint till lite feta fiskar och skaldjur till exempel. Lagen går också fint att smaksätta med lagerblad, stjärnanis, ingefära m.m. Receptet ger 3 dl färdig pickle.

Ingredienser

4portioner

  • 1
    kålrabbi, liten
  • 1
    citron

1-2-3-lag

  • 1dl
    ättika, 12%
  • 2dl
    socker
  • 3dl
    vatten
  • 1nypa(or)
    salt

Så lagar du

1. Skär bort det hårda och träiga skalet på kålrabbin. Tvätta och skär citronen i tunna skivor. Lägg grönsakerna omlott i en ren glasburk med lock.

2. Koka ihop lagen i en liten kastrull, tillsätt gärna en nypa salt.

3. Häll lagen över grönsakerna och stäng burken. Låt gärna grönsakerna stå över natten innan du använder dem i din matlagning.

Dela det här receptet med dina vänner!