Picklad rödkålssallad

Picklad rödkålssallad.

Publicerat:

Tillagningstid:

En god sallad som passar till det mesta på julbordet, passar både till det kallskurna och småvarma. Blir också en härlig topping på smörrebrödet med skinka.

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 500g
    rödkål
  • 1
    rödlök
  • 2
    äpplen, t ex Cox Orange eller Ingrid Marie

Lag

  • ½dl
    ättiksprit, 12 %
  • 1dl
    strösocker
  • 1 ½dl
    vatten

Så lagar du

1. Strimla kålen och löken tunt gärna med mandolin. Blanda dem i en bunke.

2. Koka upp ättiksprit, socker och vatten. Häll den varma lagen över kålen och löken. Låt stå tills det är helt svalt. 

3. Riv äpplena direkt ner i bunken. Blanda och låt stå svalt minst 6 timmar. Salladen håller 1 vecka i kyl. Låt den rinna av innan du serverar.

Dela det här receptet med dina vänner!