Picklad vit sparris

Picklad vit sparris

Publicerat:

Tillagningstid:

En härligt syrlig sparris som passar fint till dina vårmiddagar. Observera att syrningen tar ca 2 timmar.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    färsk vit sparris (2 sparrisar per person)
  • 2dl
    vatten
  • 1dl
    vitvinsvinäger
  • 3msk
    socker
  • ½tsk
    salt

Så lagar du

4 portioner som tillbehör

1. Koka upp vatten, vinäger, socker och salt tills allt löst sig. Låt svalna och ställ kallt.

2. Skala sparrisarna väl med en potatisskalare. Koka upp vatten i en stor kastrull. Tillsätt sparrisarna när vattnet kokar och koka 3-4 minuter.

3. Häll av sparrisen och lägg ner dem varma i den kylskåpskalla lagen. Ställ åt sidan – gärna i kylen. Låt sparrisarna marineras i cirka 1-2 timmar.

4. Ta upp sparrisarna ur lagen och lägg på ett uppläggningsfat.

5. Slå över brynt smör eller olivolja, riv över parmesan och strö över rostade mandelspån.

Dela det här receptet med dina vänner!