Picklade betor och rotfrukter med smak av curry

Picklade betor och rotfrukter med smak av curry

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 150g
    morot
  • 150g
    gulbetor
  • 150g
    kålrot
  • 4dl
    vatten
  • 1/2dl
    svensk honung
  • 1/2dl
    ättiksprit 12%
  • 1krm
    salt
  • 1tsk
    curry
  • 1krm
    gurkmeja
  • 4tsk
    potatismjöl

Så lagar du

1. Koka upp vatten, honung, ättiksprit, salt, curry och gurkmeja i en kastrull. 
2. Ansa och skär moroten, kålroten och gulbetan i små tärningar. 
3. Lägg i moroten, kålroten och gulbetan i den kokande lagen. Låt småkoka i 8-10 minuter utan lock.
4. Rör ut potatismjölet i lite vatten, ta kastrullen från värmen och häll i redningen i en fin stråle under omrörning.
5. Koka upp, men avbryt när första bubblan syns.
6. Ställ kallt, serveras som tillbehör till mat eller som pålägg på smörgås.

Dela det här receptet med dina vänner!