Picklade betor och rotfrukter med smak av curry
Publicerat:
2012-10-29Ingredienser
6 - 8portioner
- 150gmorot
- 150ggulbetor
- 150gkålrot
- 4dlvatten
- 1/2dlsvensk honung
- 1/2dlättiksprit 12%
- 1krmsalt
- 1tskcurry
- 1krmgurkmeja
- 4tskpotatismjöl
Så lagar du
1. Koka upp vatten, honung, ättiksprit, salt, curry och gurkmeja i en kastrull.
2. Ansa och skär moroten, kålroten och gulbetan i små tärningar.
3. Lägg i moroten, kålroten och gulbetan i den kokande lagen. Låt småkoka i 8-10 minuter utan lock.
4. Rör ut potatismjölet i lite vatten, ta kastrullen från värmen och häll i redningen i en fin stråle under omrörning.
5. Koka upp, men avbryt när första bubblan syns.
6. Ställ kallt, serveras som tillbehör till mat eller som pålägg på smörgås.