Picklade senapsfrön med rödbetor

Picklade senapsfrön med rödbetor.

Publicerat:

Tillagningstid:

Krispiga senapsfrön som får en vacker rosa färg från rödbeta. En riktig smakförhöjare vid maten och passar perfekt att toppa grillad korv med.

Ingredienser

4portioner

  • 1dl
    gula senapsfrön
  • 1dl
    vatten
  • 1dl
    vitvinsvinäger
  • ½dl
    socker
  • ½tsk
    salt
  • 1
    rödbeta

Så lagar du

1. Skala rödbeta och dela i mitten.

2. Lägg vatten, vinäger, socker, salt och rödbeta i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 2-3 min.

3. Vänd i senapsfrön. Låt puttra i 5 min.

4. Stäng av värmen, låt svalna. Plocka ur rödbetan. Lägg i en väl rengjord burk. 

Dela det här receptet med dina vänner!