Picklade tomater

En glasburk med picklade tomater. Runt om finns andra grönsaker och ingredienser i köket.

Publicerat:

Tillagningstid:

Lägg in dina tomater i en sötsyrliga lag och du. har ett smakkomplement till en massa olika rätter. Gott till grillat, till en gryta eller på en ostbricka till exempel. Receptet ger cirka 5 dl picklade tomater.

Ingredienser

  • 500g
    körsbärstomater
  • 2dl
    vitvinsvinäger
  • 1dl
    vatten
  • 2dl
    strösocker
  • ½tsk
    salt
  • senapsfrö, valfri mängd
  • ½dl
    färsk timjan, löst packad

Så lagar du

1. Koka upp vinäger, vatten, socker, salt, senapsfrön och timjan. Koka tills sockret lösts upp.

2. Koka upp en kastrull med någon liter vatten. Doppa tomaterna i det kokande vattnet och låt sjuda några sekunder eller tills det går att få loss skalen.

3. Lägg de skållade tomaterna och timjan i burkan och slå på den heta lagen. Sätt på lock och förvara svalt.

Dela det här receptet med dina vänner!