Picklade trattkantareller 1-1-3-lag

Picklade trattkantareller.

Publicerat:

Tillagningstid:

Så väldigt tillfredsställande att konservera fynden man gjort på hösten så de räcker riktigt länge. Den här picklade svampen passar fantastiskt bra till klassisk husmanskost eller som ett prima piff till din lunchrisotto.

Ingredienser

  • 300g
    trattkantareller
  • 1dl
    ättikssprit, 12 %
  • 1dl
    socker
  • 3dl
    vatten
  • en nypa salt

Så lagar du

1. Koka upp ättika, socker, vatten och salt.

2. Lägg i trattkantarellerna och låt dem sjuda i lagen i 10 minuter.

3. Fiska upp svampen och lägg i en burk. Låt lagen sjuda i ytterligare 10 minuter och slå den sedan över svampen. Sätt på lock.

4. Förvara svampen i kylskåp.

Dela det här receptet med dina vänner!