Pickles

Pickles på hamburgerbröd.

Publicerat:

Tillagningstid:

Johan Åkerbergs pickles till burgare och annat tar lite tid att förbereda, men det är väl värt besväret!

Ingredienser

Steg 1

  • ½liter
    vitvinsvinäger alt. äppelcidervinäger
  • ¾dl
    grovt salt
  • ½liter
    strösocker
  • tsk
    sellerisalt – eller byt mot 1 stjälkselleri, skivade som åker i med gurkan och löken
  • 1msk
    senapsfrön, bruna eller gula
  • ½msk
    korianderfrö
  • ½msk
    chiliflakes
  • 1tsk
    gurkmeja
  • 1tsk
    vitpepparkorn
  • 2cm
    ingefära, skivad

Steg 2

  • 1kg
    gurka eller västeråsgurka, skivad i önskad tjocklek
  • ½kg
    silverlök, tunnskivad

Så lagar du

Steg 1

1. Lägg alla ingredienser i utom gurka och lök i en kastrull och koka upp, se till att socker och salt löst upp sig.

2. Ta kastrullen av från värmen.

Steg 2

1. Blanda gurkskivor och lök i en bunke.

2. Slå på den varma vätskan och låt det svalna i rumstemperatur, lägg ev. en tallrik på för att tynga ner gurkan.

3. Lägg över gurka och lök med vätska i burkar och försegla, ställ kallt tills de ska ätas, gärna nästa dag tidigast.

Dela det här receptet med dina vänner!