Piffig plocktallrik

Piffig Plocktallrik

Publicerat:

Tillagningstid:

Krispig potatis och polkabeta toppad med fräsch grönärtsröra och lime. En ”nyttigare” plockrätt med massor av smak och vackra färger.

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    potatis, fast sort
  • 2
    polkabetor, i tunna skivor

Grönärtröra

  • 200g
    frysta gröna ärtor, tinade
  • 1-2
    vitlöksklyftor
  • ett par kvistar färsk mynta
  • 1
    citron, saften
  • salt, vitpeppar

Topping

  • 1dl
    rostad mandel, hackad
  • 2
    lime, klyftor
  • 1
    röd lök, hackad
  • färsk ört, t ex mynta, koriander eller dill

Vispad fetaost

  • 200g
    fetaost
  • 2dl
    tjock yoghurt

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig värme.
  2. Skiva potatisen, lägg i en ugnsform, ringla på olja, salta och peppra. Rosta gyllene mitt i ugnen. Det tar ca 15 minuter.
  3. Gör röran under tiden. Mixa samtliga ingredienser, smaka av med salt och peppar.
  4. Vispa fetaostblandningen till fluffig konsistens.
  5. Ta ut potatisen, lägg upp på ett vackert fat tillsammans med de skivade polkabetorna. Klicka på ärtröra och garnera fint med vispad fetaost och valfri topping.

Dela det här receptet med dina vänner!