Piffig plocktallrik
Publicerat:
2021-12-22Tillagningstid:
Krispig potatis och polkabeta toppad med fräsch grönärtsröra och lime. En ”nyttigare” plockrätt med massor av smak och vackra färger.
Ingredienser
4portioner
- 500gpotatis, fast sort
- 2polkabetor, i tunna skivor
Grönärtröra
- 200gfrysta gröna ärtor, tinade
- 1-2vitlöksklyftor
- ett par kvistar färsk mynta
- 1citron, saften
- salt, vitpeppar
Topping
- 1dlrostad mandel, hackad
- 2lime, klyftor
- 1röd lök, hackad
- färsk ört, t ex mynta, koriander eller dill
Vispad fetaost
- 200gfetaost
- 2dltjock yoghurt
Så lagar du
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig värme.
- Skiva potatisen, lägg i en ugnsform, ringla på olja, salta och peppra. Rosta gyllene mitt i ugnen. Det tar ca 15 minuter.
- Gör röran under tiden. Mixa samtliga ingredienser, smaka av med salt och peppar.
- Vispa fetaostblandningen till fluffig konsistens.
- Ta ut potatisen, lägg upp på ett vackert fat tillsammans med de skivade polkabetorna. Klicka på ärtröra och garnera fint med vispad fetaost och valfri topping.