Pilgrimsmussla med marinerad squash

Pilgrimsmussla med squash.

Publicerat:

Tillagningstid:

En riktigt fin förrätt att inleda helgmiddagen med. Pilgrimsmusslor hittar du oftast i frysdisken, låt dem tina i kyl så blir resultatet bäst. Servera med marinerad squash och rostade frön.

Ingredienser

4portioner

  • 4 stora eller 8 mindrest
    pilgrimsmusslor
  • 1-2krm
    salt
  • ½krm
    nymalen svartpeppar
  • 1-2msk
    smör
  • 1st
    medelstor squash
  • 2-3krm
    salt
  • 2-3msk
    olivolja
  • 1msk
    liten påse småbladig sallad, t.ex. mache
  • 2msk
    kapris
  • 4-5msk
    solroskärnor eller pumpafrön, rostade i torr panna
  • nymalen svartpeppar
  • limeklyftor

Så lagar du

1. Skölj och hyvla squashen så tunt som möjligt på längden med mandolin eller osthyvel, ta bort de yttersta bitarna med bara skal. Lägg skivorna i durkslag, salta lätt och vänd runt. Låt rinna av 5-10 min.

2. Torka squashen och vänd ner den i olivolja, låt ligga minst 15 min.

3. Arrangera salladen på fyra tallrikar. Låt squashen rinna av en smula, lägg den i ”vågor” på salladen. Strö över kapris och rostade frön.

4. Krydda musslorna och stek hastigt i smör på båda sidor i het panna, de får inte bli torra och hårda. Toppa tallrikarna med musslorna, mal över svartpeppar och servera omedelbart med limeklyfta att pressa över.

Dryckestips:

2015 Leth Duett Riesling Grüner Veltliner Trocken, Österrike

Nr 4587, 79 kr

eller

2015 Von Winning Win Win Riesling, Tyskland

Nr 79394, 129 kr

Alkoholfritt:

2015 Jacob’s Creek Unvined Riesling, Australien

Nr 1935, 59 kr

Dela det här receptet med dina vänner!