Pilgrimsmusslor á la Martina

Pilgrimsmusslor á la Martina

Ingredienser

4 - 8portioner

  • 8
    pilgrimsmusslor
  • 2dl
    osötade corn flakes
  • 1
    äggvita
  • olja för fritering
  • 2-3
    morötter
  • 0,25
    rotselleri
  • 2dl
    vatten
  • 1msk
    smör
  • 1nypa(or)
    salt
  • 2tsk
    curry
  • 0,25
    salldshuvud

Så lagar du

Stöt corn flakes fint i mortel. Lägg dem på ett fat och smaksätt med salt och peppar. Doppa pilgrimsmusslorna i uppvispad äggvita och panera i corn flakeskrosset. Hetta upp olja i en vid kastrull eller wokpanna. Oljan ska vara ca 1 cm djup. En liten brödbit blir snabbt gyllene när oljan är varm nog. Lägg i pilgrimsmusslorna och fritera ca 1 minut på varje sida.

Skala och skär morötter och rotselleri i tunna fina strimlor. Koka upp vatten med smör och lite salt. Smaksätt med curry. Häll i grönsakerna och koka i ca 3 minuter. De ska inte kokas mjuka utan fortfarande vara krispiga. Ta av kastrullen och häll över grönsakerna i en skål. Låt svalna något i kylskåp. Bryt salladen i mindre bitar och blanda med de ljumma grönsakerna.

Ta fram fyra djupa tallrikar och lägg lite av de blandade grönsakerna i botten. Toppa med en nyfriterad pilgrimsmussla och avsluta med att hälla lite av currybuljongen över. Servera direkt.

Dela det här receptet med dina vänner!