Ingredienser

4 - 6portioner

Pinnbröd

  • 5dl
    vetemjöl
  • 2dl
    kallt vatten
  • 1tsk
    bakpulver
  • ½tsk
    salt

Fyllning

  • 6
    stora falafel, färdiga
  • valfria grönsaker, t ex kronärtskockshjärtan, röd lök, paprika

Till servering

  • 1dl
    crème fraiche eller mjölkfri fraiche
  • 2msk
    pesto
  • het sås av något slag

Så lagar du

1. Blanda samtliga ingredienser till en smidig deg. Degen ska gå enkelt att rulla ut. Om den är för kladdig tillsätt lite mer mjöl.

2. Rulla ut till längder. Trä falafel och grönsaker på en korvpinne. Linda degen runt om. Tryck till vid toppen och längst ner så den håller ihop.

3. Grilla över glöd tills brödet är genomgräddat och har fått vacker färg.

4. Blanda pesto och crème fraiche. Servera pinnbröden med pestodip, het sås och varm choklad på hemmagjord havremjölk.

Tips! Smaksätt degen med örter, t ex rosmarin, och tillsätt 1 dl grovt mosade rostade rotsaker.

Dela det här receptet med dina vänner!