Pistagesufflé med limeparfait

Tid:

Pistagesufflé med limeparfait

Tid:

Himmelsk dessert som ska serveras direkt efter bakning. Kom ihåg att en sufflé aldrig väntar på gästerna - gästerna väntar på sufflén. Det är värt väntan.

Ingredienser

4 portioner

Limeparfait

  • 2-3
    obesprutade lime
  • ½
    polynesisk vaniljstång (alt. 1 vanlig vaniljstång)
  • 50 g
    socker
  • 0,25 dl
    pastöriserad äggula
  • 1,25 dl
    vispgrädde

Pistagesufflé

  • 50 g
    osaltade pistagekärnor
  • 30 g
    socker
  • 2,5 dl
    mjölk
  • 50 g
    socker
  • 50 g
    smör
  • 50 g
    vetemjöl
  • 2
    ägg

Förberedelser och dekoration

  • 150 g
    socker, till formarna
  • 1 tsk
    neutral olja, till formarna
  • 1 tsk
    florsocker

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg