Pizza Bianca med svartkål och fläsk

Tid:

Pizza Bianca med svartkål och fläsk.

Publicerat:

Tid:

Här inspireras vi av pizzan man gör i Alsace, nämligen tarte flambée. Där brer man ett tunt lager crème fraiche på den tunna, tunna pizzabottnen och toppar sedan med fläsk, lök och god ost. Här lägger vi till svartkål som gärna får bli lite bränd i ugnen, och det går utmärkt att byta ut svartkålen mot grönkål eller kirskål.

Ingredienser

4 portioner

  • 4
    pizzabottnar i bollar (se recept på pizzadeg)
  • 2 dl
    crème fraiche
  • 200 g
    svartkål, grönkål eller kirskål
  • 12 skiva(or)
    varmrökt fläsk, skuret ca 1 mm tunna skivor
  • 2
    buffelmozzarellor à 125 g
  • 4 dl
    parmesan, gruyère, cheddar eller annan god ost, grovriven
  • 1 knippa(or)
    timjan, färsk

Rabarberkaramell

  • 2 dl
    strösocker
  • ½-1 tsk
    chilifrukt
  • 1 dl
    vatten
  • 2 msk
    vitvinsvinäger
  • 200 g
    tärnade rabarber

Stekt lök

  • 3
    gula lökar, stora
  • smör och olja till stekning
  • salt

Så lagar du