Pizza margherita

Pizza margherita.

Publicerat:

Tillagningstid:

Denna mest klassiska av pizzor sägs ha fått sitt namn efter den italienska drottningen Margherita år 1889. Pizzan är enkel med få ingredienser men ställer därmed höga krav på råvarorna.

Ingredienser

1portioner

  • 1
    boll pizzadeg
  • 65g
    tomatsås
  • 75g
    mozzarella
  • 3-6
    basilikablad, färska
  • 6g
    pecorino eller parmesan
  • g
    olivolja

Så lagar du

1. Forma pizzan av en pizzaboll.

2. Bred ut tomatsåsen men lämna några centimeter på kanten.

3. Toppa med mozzarellabitar, basilika och finriven ost. Ringla över olivolja.

4. Baka i ugn, ca 250 grader, tills pizzan fått fin färg.

Receptet är en grovt förenklad version av Pizza Margherita ur boken "Pizza Napoletana: jakten på en fulländad napoletansk pizza i hemmaugn, ombyggd grill och vedugn" av Besmir Balaj och Ville Ilola.

Dela det här receptet med dina vänner!